pühapäev, 5. september 2010

AOWD navigatsioon ja ujuvus

Eile-täna sai siis tehtud AOWD kursuse navigatsioon ja ujuvus. Kõlab nagu midagi väga "basicut," tegelikkuses algkursusel neid teemasid väga põhjalikult ei käsitleta...

Mõlemad tunnid tegin Maremarkiga Männiku karjääris. Navigatsiooni e. kompassi järgi ujumist oli seal väga hea teha, põhjaprofiil on järskude tõusude-langustega. Vahepeal peab ujuvust sättima ja siis läheb kompassi vaatamine meelest ära. Sain hakkama, tundub, sest alati jõudsin alguspunkti tagasi. Nähtavus oli navigeerimise ajaks kah täielik null - koos minu ja instruktoriga oli vees teisigi.

Täna sai ujuvust harjutada. Kui ma olin käinud alati 12 kiloga sukeldumas, siis pärast mitmekordset ümbertõstmist ja vähemaks võtmist jäin 7,5 peale. Ujuvus oli igatahes väga hea, reguleerimiseks tuli väga vähe inflaatorit näppida ja õhku, nagu lubatud, jätkus kauemaks.

Nähtavus oli 5+ (meetrit), veetemperatuur 14 kraadi. Eile ei näinud eriti midagi, täna sattusime korduvalt päris purakatele ahvenatele. Et olen väsinud, siis ei oskagi ülevoolavaid emotsioone paremini kirja panna praegu.