reede, 10. august 2012

How i got scammed in diving

Selgituseks: alljärgnev jutt puudutab ainult ühte konkreetset inimest! Asjaga pole seotud sukeldumise "katuseorganisatsioon" PADI, ükski sukeldumisklubi ega kõrvalseisvad isikud (seda ka juriidilisest vaatepunktist).

Et asi lühidalt ja konkreetselt ära rääkida, siis peab alustama 2010 sügisest, kus astusin sisse ühe sukeldumisklubi uksest ja tahtsin saada PADI AOWD koolitust. Jutud räägitud ja asjad kokku lepitud, ütles instruktor et kandku ma raha (3000 EEK) üle tema kontole. Tol hetkel küll tekkis korraks küsimus, et mismoodi klubi juures tegutsev instruktor oma konto kaudu asju ajab, kuid teisest küljest jällegi on iga PADI instruktor pädev tegutsema omal käel.

AOWD kursusest jõudsime ära teha Navigation'i ja Peak Perfomance Buoyancy... Siin väärib mainimist fakt, et teooriatunnid kujutasid endast viieminutilisi briifinguid, mida me vee all tegema hakkame, materjalidele kursuse kohta mul ligipääsu polnud, kontrolltöid pärast sukeldumisi ei teinud...Paar nädalat peale seda sain teada, et instruktor on ära sõitnud... Taimaale. Võtsin ühendust, suhtlesime, mulle lubati et 2011 suvel kui ta jälle tagasi Eestis, teeme ära... Umbes kuu aega hiljem potsatas mu postkasti kiri PADIlt, kus sees oli... AOWD sertifikaat. PADI koduleheküljelt võib samas lugeda, mis kursused peab sertifikaadi omandamiseks tegema... Selgituseks - sukeldumine sügavamale kui OWD 18 meetrit (kuid kuni 30 meetrini) on selle kursuse üks eesmärke...

2011 suvel igatahes kursust lõpule ei viidud... Käesoleva aasta kevadel võtsin uuesti ühendust ning palusin viisakalt raha tagasi maksta, millele vastati igat sorti hämaga, reaalsete kokkulepeteni asi ei jõudnud. Rääkisin asjast PADIga, sealt vastati, et konkreetse instruktoriga on võetud "spetsiaalsed meetmed" kasutusele, mida mulle ei avaldata. Raha suhtes PADI vastutust endale ei võta, seda fakti tean juba ajast, kui tegin endale selgeks, mida see organisatsioon endast kujutab.

Tänaseks päevaks olen kogu kursuse uuesti teinud, PADI väljastas uue sertifikaadi mulle tasuta. Pooletoobise AOWD serdiga ma sügavamal kui 18 meetrit ei ole käinud, olen piisavalt informeeritud mida tähendab sukeldumine väljapoole oma koolituse piire... Algse AOWD väljastanud instruktori suhtes... "case" jätkub vastavates instantsides. Sellega, et ma oma raha enam ei näe, olen leppinud ja võtan seda kui väikest "kooliraha."

Head lugejad! Teil kindlasti tekkis küsimus, et kes on selline instruktor kes niiviisi sukeldumiskoolitusi teeb ? Ega ma kitsi pole, nimi on Remy Maasikmets, PADI instruktor numbriga OWSI-251399