laupäev, 5. november 2011

Diversnight 2011

Jumal tänatud, selle aasta diversnight oli toodud kuu aega ettepoole kui varasematel aastatel. Ei olnud ohtu et veest välja tulles kangestud tohutuks purikaks. Toimus see vana-kalasadamas, samamoodi kui 2009 aasta üritus. Vetteminejaid oli 50 (kui õieti aru sain) ning vesi väidetavalt 10-12 kraadi.

Et mul pole kindlat buddyt, siis seekord pandi kokku klubi poolt ühe teise tegelasega. Koguaeg oli tohutult sebimist ning pidevalt kaotasin ta silmist. Vette ronides... polnud buddyt kusagil. Lõpuks hõikudes leidsin ta üles ning... siis pani ta ilma ühtegi käemärki näitamata vee alla. Äge. Korra tõusis pinnale, küsisin kas kõik OK, ta näitas et on OK ja kadus jälle ilma et oleks öelnud või näidanud mida ta kavatseb järgmiseks teha. Kui algas vee alla minek, nägin õnneks pinnal Raiti, kes oli ka kas kaotanud buddy... või midagi sinnakanti.

Sukeldumiskogemus oli nagu ikka - põhjas nähtavus 20-50 cm, keegi vehib lestadega kõrval. Vahepeal oli raskusi ujuvusega, sest ei saa õieti arugi kuidapidi vees oled või kas üldse vee allgi oled. Hea kogemus oli ujuda OLEMATUS nähtavuses, nii et buddyt tunnetad vaid seda vestiaasa pidi, millest kinni hoiad. Üks hetk olime igatahes vetteminekukoha vastas kai ääres, Rait ütles et võta kompassiga kurss ja lähme kaldale tagasi. Eneselegi üllatuseks õnnestus see suhteliselt hästi - ei pannud mööda ja kordagi ei tekinud ka mõtet et ei tea kas kompass ikka näitab õiget suunda.

Hea kogemus oli öösukeldumisel käia nii, et nähtavust praktiliselt polnud. Tõsi, vahetevahel sattusime ka normaalse nähtavusega kohta ja õnnestus näha isegi autokummi sisse peitunud kala (emakala vist?) aga enamuses oli nii, et vestist kinni hoides ei näinud buddyst muud, kui nõrka valguskuma, mida lamp tekitas.

Loodetavasti järgmine aasta uuesti.